Új magazin a PLT-nél

Új magazin a PLT-nél

A gazdasági elit jelentős részét elérő prémium kiadvánnyal, a Vitorlázás magazinnal bővült a PLT portfóliója. Az egyik legnagyobb magyarországi kiadónak számító Pannon Lapok Társasága legfrissebb akvizíciójával egyszerre lép be új piacokra és aknázza ki regionális előnyeit tradicionális működési területén.

Idén is folytatja a tavalyi évben megkezdett portfólió-bővítést a Pannon Lapok Társasága. A hazai folyóirat-piacon prémium kategóriájúnak számító Vitorlázás magazin kiadói jogának átvételéről az év elején írt alá megállapodást a PLT ügyvezetése a korábbi kiadó Navimédia Kft. tulajdonosával – tájékoztatott Szabó Miklós a Pannon Lapok Társasága ügyvezetésének elnöke.
A közel 15 éves kiadvány (amely jogelődjét is figyelembe véve majdnem negyven éve van jelen a piacon) a hazai „hajós” lapok között a legmagasabb példányszámban éri el a vitorlázókat, köztük a gazdasági elithez tartozó jelentős olvasótábort.

A kéthavonta megjelenő magazin erőssége a stabil és rendkívül magas előfizetői bázisa mellett magas szakmai színvonala, ami annak köszönhető, hogy szakértők készítik a minél közérthetőbben tálalt változatos tartalmat. A Vitorlázás már eddig is érdekes olvasmányt kínált a sportág iránt érdeklődők számára, és nem csak hazai, hanem széles spektrumú nemzetközi kitekintéssel mutatta be a hajózás világát. A magazinban rendszeresen megjelenő interjúk, elemzések, technikai tudnivalók, úti riportok és hajóbemutatók mellett egyfajta hajózási adatbázisként és szaknévsorként is funkcionál.

A PLT a Balaton régiójában meghatározó súlyú piaci jelenlétét kihasználva jelentősen erősítheti a Vitorlázás piaci pozícióit – hiszen annak olvasótábora is jellemzően ehhez a területhez kötődik. Ugyanakkor a kiadó nem csupán egy önmagában is eredményesen működő és komoly új üzleti lehetőségek előtt álló prémium magazinnal gazdagodott, hanem még hangsúlyosabban alátámasztotta azt a törekvését, hogy új hirdetői csoportok felé is nyisson.

„A vitorlázás nem csupán sport, hanem egyfajta életmód is, ezért olyan magazint fogunk készíteni, amely tökéletesen tükrözi majd ezt a filozófiát” – fogalmazott Szabó Miklós, a Pannon Lapok Társasága ügyvezetésének elnöke a magazinnal kapcsolatos tervekről. A PLT célja, hogy a meglévő olvasótábor megtartása mellett újakat is nyerjen a Vitorlázás számára, ezért a magazin teljes átalakítása helyett inkább annak „finomhangolását” tervezik végrehajtani. Ennek érdekében a lap jövőbeli működését szakmai tanácsokkal továbbra is ellátó korábbi szerkesztői stáb mellett jelentős magazinos tapasztalattal rendelkező új főszerkesztővel és stábbal erősítik a magazint.

A jövőben az olvasók frissebb és modernebb tipográfiával és új rovatokkal bővítve kapják kézhez a változatlanul magas szakmai színvonalú Vitorlázás magazint.

(forrás: mmonline.hu)