Tevékenység

A Pannon Lapok Társasága négy dunántúli megyében (Fejér, Vas, Veszprém, Zala), több mint félszáz termékkel, országos terjesztési hálózattal, a maga területén minden tekintetben piacvezető lapcsoport. A 20 éve létrejött kiadóvállalat mára országos jelentőségű médiavállalkozássá fejlődött. A négy megyei újság – Fejér Megyei Hírlap, Napló, Vas Népe, Zalai Hírlap – mellett kiadója az ország egyetlen városi napilapjának, a Dunaújvárosi Hírlapnak is. A kiadványok száma ma már meghaladja az ötvenet.

A napilapok vasárnapi megjelenései, számos melléklete, külön kiadványa mellett, a szerkesztőségek kivitelezésében sok egyéb közhasznú és kereskedelmi termék jelenik meg. Ilyen a Prémium lapcsalád, a TOP 100 gazdasági magazin, az olvasóink által beküldött receptekből szerkesztett közkedvelt Receptkönyvek és egyéb kiadványaink. A fiatalok bekapcsolódhatnak a Lapot a diákoknak (LADIK) és a Sajtó és tanulás (SÉTA) programokba, a nappali tagozatos érettségizőkről minden évben Vén diák címmel fotós összeállítás készül.

A cégcsoport saját terjesztői hálózattal rendelkezik, jelenleg közel 1500 kézbesítő végzi a napilapok és egyéb kiadványok, szórólapok, prospektusok terjesztését a teljes lakosságnak, illetve szelektált célközönségnek. Termékeink a Dunántúl legkorszerűbb nyomdájában, a Pannon Lapok Társasága Nyomdai Központjában készülnek.

A Pannon Lapok Társasága igen jelentős portfóliójává vált a könyvkiadás. Az olvasók által beküldött receptek alapján eddig 11 kötet és számos füzet készült, amely több mint 100 ezer példányban fogyott el. Ugyancsak az olvasók történeteiből állt össze két mesekönyv, valamint a 2010-ben történt vörösiszap-katasztrófát is könyvben örökítette meg a lapcsoport.

Nagy jelentőséggel bír a Pannon lapok Társasága szolgáltatási ágazata. Ebből is kiemelkedik a megyekártyák rendszere, amelyek segítségével a négy megyében, de országosan is jelentős megtakarítást érhetnek el a hűséges olvasók. Igen népszerűek a lapcsoport által szervezett koncertek, kiállítások, szépségversenyek is.

Az online portálok ugyancsak a megyék, az ország, a világ legfrissebb híreit közvetítik azonnali gyorsasággal. A szerkesztőségeket kiterjedt külsős és civil tudósítói hálózat segíti a gyors információközvetítésben.

Az önkormányzati, ingyenes és hirdetési újságok piacán a PLT a Maraton Lapcsoportjával van jelen a négy megyében. Ebben a szegmensben jelentős példányszámmal bír a Szuperinfó lapcsalád is, amely jó kiegészítője a nyomtatott hirdetési piac termékeinek.

Ugyancsak a vállalatcsoporthoz tartozik a DMH Magyarország Lapterjesztő Kft., amely az egész ország területén végzi a címzetlen küldemények továbbítását. Mára az országos terjesztő hálózatával meghatározó piaci szereplőjévé vált a reklámanyagok, szórólapok, hirdetési újságok terjesztésében.

A PLT tagja az alábbi szervezeteknek:

American Chamber of Commerce, Joint Venture, Lapkiadók Egyesülete, Magyar Reklám Szövetség, Marketing Szövetség, Matesz, Menedzserek Országos Szövetsége, Nyomda és papíripari Szövetség, Önszabályozó Reklám Testület, Repropress magyar lapkiadó