Tények és adatok

A Nemzeti Olvasottság Kutatás és a Magyar Terjesztésellenőrző Szövetség negyedéves gyorsjelentésének adatai alapján a Pannon Lapok Társasága napilapjai által elfoglalt pozíciók 2014. IV. negyedévében:

 

 

 

Pannon Lapok Társasága gazdasági adatok

A Pannon Lapok Társasága cégcsoport 2014-ben közel 9 milliárd forintos árbevétele volt.

Az eredményes működés jelenleg közel félezer munkavállalónak és 1300 kézbesítőnek és családjuknak biztosít munkalehetőséget és biztos megélhetést.

Az ország több pontján vannak telephelyei, így például Budapesten, Dunaújvárosban, Székesfehérváron, Tapolcán, Keszthelyen, Ajkán, Pápán, Zalaszentgróton, Nagykanizsán, Zalaegerszegen, Lentiben, Celldömölkön, Sárváron, Szombathelyen, Kőszegen, Körmenden, Szentgotthárdon, vagy éppen Miskolcon.

A cégcsoport kiadásában megjelenő öt napilapot megközelítőleg 160 ezer példányszámban saját terjesztői hálózatán keresztül juttatja el a háztartásokba négy megyében; a Naplót Veszprém megyében, a Zalai Hírlapot Zala megyében, a Vas Népét Vas megyében, a Fejér Megyei Hírlapot és a Dunaújvárosi Hírlapot Fejér megyében. Emellett tucatnyi hirdetési újság jelenik meg a cégcsoport cégeinek gondozásában.

Újságjaiban közel 160 ezer hirdetés jelent meg a tavalyi év során, melyek döntő többsége belföldi értékesítés volt, de emellett kiterjedt többek között Németországra, Ausztriára, Szlovákiára illetve az Európai Unión kívülre is.

A cégcsoport nyomtatott termékei a Dunántúl egyik legkorszerűbb, saját tulajdonú nyomdájában készülnek, ahol a saját kiadványok nyomtatása mellett a különböző idegen kiadványok előállítása is történik.

A cégcsoport érdekeltségébe – a lapkiadáson és nyomtatáson kívül – kiadványok országos lefedettséggel rendelkező terjesztése is tartozik, mely tevékenység a DMH Magyarország Kft. keretein belül valósul meg.