Nívódíjjal ismerték el a PLT alkotógárdáját

Nívódíjjal ismerték el a PLT alkotógárdáját

Hatvan cég hatvanhat terméke vette át tegnap a Magyar Gazdaság Ünnepén a Magyar Termék Nagydíj Pályázat elismeréseit a Parlament Felsőházi Termében. A Pannon Lapok Társasága médiacsoport a minőség iránti elkötelezett kommunikációját a pályázat Sajtókövete Nívódíjjal ismerték el.

Term--k-nagyd--j2

A Magyar Termék Nagydíj a találékonyság és szakértelem kirakata – hangsúlyozta Kiss Károlyné, a pályázatot kiíró és megvalósító Industorg-Védjegyiroda Minőségügyi Kft. ügyvivője. – A díjazottak országunk büszkeségei, akik példaként szolgálnak, de a kitüntető védjegy viselése kötelességgel és felelősséggel is jár – emelte ki. Az idén 19. alkalommal, 38 szakmai főcsoportban meghirdetett megmérettetésen olyan vállalkozások és személyek indulhattak, akik/amelyek tevékenysége vagy terméke magas hozzá- adott értéket képvisel, kereskedelmi és társadalmi tartalmában egyaránt hozzá- járul az erősebb magyar gazdaság megteremtéséhez. A nyertesek 33 százaléka budapesti, 64 százaléka vidéki székhellyel rendelkezik az ország 16 megyéjében. Az idén először határon túli vállalkozások is indultak a pályázaton. Latorcai János az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke ünnepi köszöntőjében a védjegyet a „minőségbiztosítás európai útlevelének” nevezte. Potápi Árpád János, államtitkár a kormány nemzetpolitikájáról, a magyar-magyar kapcsolatok erősítéséről számolt be, Kara Ákos, az NFM államtitkára az új fogyasztóvédelmi stratégiáról, Keszthelyi Nikoletta helyettes államtitkár a pedig a fogyasztók bizalmának fontosságáról beszélt.

Term--k-nagyd--j1
Az idén a Pannon Lapok Társasága rangos elismerésben részesült: a tekintélyes tagokból álló zsűri médiacsoportunknak a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Sajtókövete Nívódíjat ítélte oda. Elismerve ezzel a minőség kommunikációjáért, ezen belül a Magyar Termék Nagydíj Pályázati rendszer népszerűsítéséért folytatott következetes tevékenységét. A nívódíj ugyanakkor kifejezi, hogy a társaság elkötelezett a minőség ügye iránt a saját működésében is, vezetői és munkatársai kiemelt fontosságot tulajdonítanak az egyetemlegesen jó minőségű termékek előállításának, szolgáltatások nyújtásának, egyebek közt egy olyan példaértékű közösségteremtő modell megvalósítása során, amely a közéleti napilapok civil tudósítóhálózatának működtetésével hozzájárul a megyék legkisebb településeinek kommunikációs felemelkedéséhez is.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Sajtókövete Nívódíjat a PLT két ügyvezetője Kinde Kálmán és Köő-Tóth Győző vette át Latorcai Jánostól a Parlamentben.

Term--k-nagyd--j4

A 19. alkalommal megrendezett ünnepélyes eredményhirdetésén minőségi Magyar Termék Nagydíjjal ismerték el a Fejér megyei Bicskei Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Zrt. etyeki tejtermékeit; Zala megyéből a a Kvártélyház Szabadtéri Színház, Zalaegerszegi Vadpörkölt és Borfesztivál- Zalai Teríték Kft. pályázatát, Veszprém megyéből a Pápateszéri Téglaipari Kft. Bakonytherm falazótégláit.

(Szöveg: Osváth Sarolta, fotó: Bebes Mátyás)