A Pannon Lapok Társasága társadalmi felelősségvállalásai

CSR tevékenység

A lapcsoport – tevékenységéből adódóan – mélyen elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás iránt. Ez nemcsak a termékei tartalmában, tevékenységének környezettudatos szervezésében nyilvánul meg, hanem direkt akcióinak sorozatában is. Az elmúlt években számos olyan akció valósult meg, ami valódi összefogásra épült, és kézzelfogható eredményeket hozott. Ilyenek voltak:

– Szereljük le együtt!

– Akció a felesleges közlekedési táblák leszereléséért 2009

– Tegyünk rendet környezetünkben!

– Környezetvédelmi program az illegális szemétlerakók ellen 2010

– Tiszta levegőt!

– Kampány a parlagfű-mentes környezetért 2010

– Kábulatban – drog prevenciós program 2011

– Élő vizeink védelmében sorozat 2011

– Erdővédő sorozat 2011

– Üvegház – klímavédelmi akció 2012

– Védett növények, állatok 2013

– Szeressük őket felelősséggel – Kutyák, macskák környezetünkben 2014

– 2014. évi karácsonyi gyűjtések, adományátadások

– Véradás 2014

A vörösiszap-katasztrófa utáni gyűjtés nyomán, 2010 decemberében 10 millió forinttal segített a lapcsoport a leginkább rászoruló családokon, önkormányzatokon. Az Emberséggel az egészségért program keretében két éven keresztül kerestük a hónap orvosát/ápolóját az olvasók több mint 108 ezer szavazatának segítségével.

Évről évre a karácsony közeledtével mind a négy megyében gyűjtést szervezünk egy-egy rászoruló család, beteg gyermek, befogadó intézmény részére. Az olvasók segítségével már sok-sok millió forinttal tudtunk segíteni.

A lapcsoport minden olyan kezdeményezést felkarol, amely hasznos, értelmes célért kívánja mozgósítani az embereket. Rendszeres támogatói vagyunk a kulturális és sport rendezvényeknek, társulatoknak, együtteseknek, programoknak, kluboknak is.