A PLT jóvoltából megelevenedett egy mese és elindult a Csillagbusz Veszprémben

A PLT jóvoltából megelevenedett egy mese és elindult a Csillagbusz Veszprémben

A veszprémi AutiSpektrum Egyesület szakmailag is előremutató kezdeményezésének eredményeként, a maga nemében egyedülálló összefogással született meg az autizmus világnapja alkalmából 2016. április 2-án megjelenő Csillagbusz című könyv.

A könyv ötletéhez az Egyesület megnyerte Dr. Stefanik Krisztina autizmus szakértőt, az ELTE BGGyK dékánhelyettesét, és Bartos Erikát, a népszerű mesekönyv írót és rajzolót. A könyv megjelentetését a Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft. könyvkiadói tapasztalataival, kreatív ötletekkel és média megjelenések biztosításával támogatta, jelentősen hozzájárulva a kiadvány és annak üzenetének széles körben való megismertetéséhez.

csillagbusz_konyv

A Csillagbusz című könyv célja, hogy az óvodás és kisiskolás korú gyermekek számára megfelelő formába öntött információkkal elősegítse az autizmussal élő társaik integrációját, a megértést valamint az elfogadást és a befogadást. Ennek a korosztálynak az érzékenyítéséhez, szemléletformálásához mindeddig nem létezett Magyarországon ilyen jellegű segédanyag. A könyv egyaránt alkalmas önálló olvasásra, illetve ideális segédanyag csoportmunkához, de akár az osztályfőnöki órák keretében kezdeményezett irányított beszélgetésekhez is jó alapot szolgáltathat.

A Csillagbusz az autizmussal élő Misi, és a tipikusan fejlődő Dorka megismerkedésén és összebarátkozásán keresztül szemléletesen és szívbemarkolóan mutatja be az autizmussal élők mindenapjainak nehézségeit, és megmutatja azt az elfogadást, egymáson való segíteni akarást, a megértésre épülő szimpátiát, melyekkel az esetlegesen felmerülő problémás helyzetek kezelhetők és az autisták élete könnyebbé tehető…mert ez a valóság: élnek közöttünk olyanok, akik mások. Akiknek nehezebb az élet, de ha nyitott szívvel fordulunk feléjük, türelemmel, feltétlen szeretettel és elfogadással könnyebbé tehetjük az életüket.

Csillagbusz élőben

A Pannon Lapok Társasága – megyei napilapkiadóként – tevékenységéből adódóan mélyen elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás iránt. Ez nemcsak a termékei tartalmában, tevékenységének szervezésében nyilvánul meg, hanem direkt akciók sorozatában is. Az elmúlt években számos olyan akció valósult meg, ami valódi összefogásra épült, és kézzelfogható eredményeket hozott. A lapcsoport vezetősége nyitott minden olyan kezdeményezés felkarolása iránt, amely hasznos, értelmes célért kívánja mozgósítani az embereket. Rendszeres támogató Veszprém, Fejér, Zala és Vas megyében zajló kulturális és sport rendezvényeknek, ott működő társulatoknak, együtteseknek, kluboknak valamint ezek programjainak is.

És a Pannon Lapok Társasága a Csillagbusz révén most része lett a kék ragyogásnak is!

PLT – Elkötelezett híve a kék ragyogásnak!